No show = no go!

Bron: Eindhovens Rondje maart 2022

Wanneer we een tafel reserveren en gasten komen niet opdagen noemen we dat in de horecabranche een NO SHOW.

“Het is irritant, storend, demotiverend en het zorgt ook nog voor flinke financiële schade: no shows. Sinds 2015 is het met dik 30 procent toegenomen in het hogere segment, blijkt uit onderzoek van Misset Horeca. Horecaondernemers lopen gemiddeld € 1.800,- omzet per maand mis.  

No show = no go!
No shows hebben dus ook echt consequenties, voor de toch al zwaar getroffen branche. Toen de restaurants na de laatste lockdown weer open gingen, reserveerden we massaal tafeltjes en bleven er treurig genoeg ook mensen massaal thuis, of schoven bij de buren aan. Zie je het voor je; ondernemers met man en macht handjes en krachten werven eindelijk ready to rumble en dan NO SHOWS! Horror en echt een dikke nog go guys.

Onbeschoft en ook niet zonder consequenties 
Gok eens mee, just for fun; hoeveel omzet denk je dat een tafel van 4 personen voor een horeca ondernemer op kan brengen als deze bezet is? En wat als deze tafel niet bezet is, want een no show constateer je pas als iemand op het moment zelf niet op komt dagen. 

Bijvoorbeeld: ik reserveer een tafel om 20:00 uur bij restaurant X,  dit restaurant houdt keurig de tafel vrij tot 20:30 ‘want een beetje vertraging is niet zo vreemd in de horeca’. Na 20:30 uur komen er heus niet zoveel gasten nog even spontaan, zonder reservering kijken of ze nog terecht kunnen. We plannen voortaan tijdig! Niet voor niets, in hartje centrum zit nu eenmaal bijna alles tijdig vol.

Geen handjes = geen tafels 
Omdat er een chronisch en groot tekort is aan horeca personeel kunnen niet alle restaurants op volle kracht vooruit. Ze passen hun openingstijden aan, om het beetje personeel wat er wel is tijdig en genoeg rust te gunnen, ze nemen minder reserveringen aan omdat ze nou eenmaal niet genoeg personeel hebben en dus niet de gewenste service/kwaliteit kunnen leveren…

En dan komen ‘we’ gewoon niet opdagen! 
Hoe te voorkomen? Simpel, bel de zaak dat je niet kunt komen, dan kunnen ze nog gasten van de wachtlijst benaderen en blij maken óf op het moment zelf nog gasten ‘jouw’ tafel toezeggen. Doen jongens! 

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn