Publicatie: Brasserie BLOOM kiest voor Swinckels’

Bron: ENTREE november 2020

Met de opening van Brasserie BLOOM krijgt de sfeervolle Eindhovense wijk De Bergen nóg meer geur en kleur. Eigenaren Frederique Hurks en Mark Welp lieten bij het neerzetten van hun droomzaak niets aan het toeval over: van menu, tot interieur tot bierkeuze: alles klopt.

Net buiten het centrum van Eindhoven ligt De Bergen: een charmante wijk, met karakteristieke straatjes, waar ambachtelijke speciaalzaken en sfeervolle, culinaire hotspots het decor bepalen. Frederique Hurks is gek op de unieke sfeer die er hangt. Net als haar man Mark Welp, die er al een horecazaak heeft. Dat ze nu, samen met haar man, een brasserie bestiert aan het mooie Wilhelminaplein in deze wijk, is dan ook een langgekoesterde droom die uitkomt.

Van wens naar plan
“Ik heb altijd de wens gehad om zelf iets te beginnen in de horeca. Ik hou ervan om het mensen naar hun zin te maken”, zegt de geboren Eindhovense. “Maar met kleine kinderen en de horecazaken van mijn man stond die ambitie op een laag pitje. Nu de kinderen naar school gaan en Stadsrestaurant Welp, de zaak van Mark, tien jaar bestaat, kwam er ruimte voor nieuwe plannen.” En die had ze genoeg. “Ik wilde iets neerzetten met een dag- en avondfunctie. Een bijzondere brasserie.” Toen er een pand vrijkwam aan het Wilhelminaplein, was de keuze dan ook snel gemaakt.

Roze jurken
Begin augustus opende Brasserie BLOOM en mocht Hurks de eerste gasten verwelkomen. “Persoonlijk contact met onze gasten vinden we heel belangrijk”, vertelt ze. “Bij BLOOM daarom geen reserveringsbordjes op tafel, maar handgeschreven briefjes waarop we onze gasten welkom heten en ze vertellen hoe blij we zijn met hun komst.” Het past volledig in het concept dat is neergezet. Bij BLOOM is alles ‘een snufje’, vertelt Hurks. “De dames in de bediening dragen bijvoorbeeld fuchsiaroze jurken, in lijn met de kleurige elementen in onze inrichting. De suiker- en melkpotjes zijn van messing, net als de lampjes en het servies dat we gebruiken.”

In geuren en kleuren
‘We hebben veel aandacht besteed aan geur, kleur en smaak. De ruimte is groot, maar elk gedeelte is anders ingericht, waardoor fijne hoekjes ontstaan. Zo staan er loungebanken voorin, halfhoge zitjes bij de bar en tafels met tafellinnen in het restaurantgedeelte. Maar het kleurgebruik is overal hetzelfde.” Ook het menu, van chef Rob van der Veeken, is net even anders dan gebruikelijk. Hurks: “Op onze wereldse kaart staan authentieke brasseriegerechten met een twist, zoals de Bloomcocktail: een garnalencocktail ín een avocado.”

Swinckels’ als logische keuze
De keuze voor Swinckels’ op de tap was dan ook een logische voor de ondernemers. “Mensen zijn bij ons ook welkom voor een drankje aan de bar. Daar hoort goed getapt bier bij. Swinckels’ heeft een exclusieve uitstraling en hele goede kwaliteit. Bovendien is het ook “een snufje anders”, verklaart Hurks. “Gasten zijn er enthousiast over. De messing tap van Swinckels’ is trouwens een prachtige blikvanger: hij past perfect in ons interieur.” Het ondernemerskoppel is erg te spreken over de samenwerking met de brouwer. “De familie Swinkels is al langs geweest. De manier waarop ze startende ondernemers bijstaan en belangstelling tonen in deze gekke tijd, voelt heel warm. Ik vind het heel bijzonder dat een brouwer zo meeleeft.”

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn