Publicatie: Chef Rob van der Veeken weg bij Karpendonkse Hoeve

Bron: Missethoreca.nl

Chef Rob van der Veeken heeft na ruim drie jaar de keuken van sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve verlaten. Peter Koehn komt terug als mentor voor twee jonge chefs én supervisor van de keuken van het bedrijf van Ingrid van Eeghem.

Peter Koehn verliet de keuken van De Karpendonkse Hoeve in 2017; het jaar dat Rob van der Veeken aantrad. De slechthorende chef (68), bestierde de keuken van de Hoeve toen 38 jaar en al die jaren prijkte er een Michelinster achter zijn naam.

Rob van der Veeken

Rob van der Veeken ruilt de Hoeve in voor een nieuw restaurant in Eindhoven. Dit is Brasserie BLOOM. Deze zaak is van Frederique Hurks en zit aan het Wilhelminaplein. Voorheen zat er een vestiging van Humphrey’s in het pand, maar dit restaurant is gestopt. ‘Het is een heel nieuw bedrijf, totaal anders dus als bij de Karpendonkse Hoeve, een zaak met een flinke historie. Bij de Hoeve liep ik toch in een bepaald spoor. Nu krijg ik nog meer de vrije hand.’

Brasserie BLOOM opent 7 augustus 2020 en is in eerste instantie vijf dagen per week open, doorlopend vanaf 12 uur. Maandag en dinsdag zijn de sluitdagen.

Frederique Hurks laat weten dat de gerechten bij Brasserie BLOOM werelds zijn. ‘Gecombineerd met Franse klassiekers zoals een gevuld kwarteltje. Het interieur bevat veel rijke prints en zachte stoffen. Geen Frans interieur dus,’ lacht ze. Ze gaat werken met diverse zitjes van hoog tot laag en van rond tot vierkant. Ook komt er een grote bar, tevens met zitplaatsen.

‘Elke hoek geeft de gast een andere beleving. Daarnaast krijgen we een eigen geur in de zaak. Gasten kunnen bij ons lunchen, borrelen, uitgebreid dineren maar ook een hapje eten. Vanaf 12 uur gaan we open en dan gaat de volledige kaart in. ’s Avonds stoppen we dan met de lunchgerechten, maar tijdens de lunch kunnen gasten dus wel kiezen voor een diner-gerecht.’

Omdat de zaak op het Wilhelminaplein zit, rekent Hurks ook op ‘late night’ drinkers. ‘Onze keuken sluit in principe om half tien. Daarna zijn borrelaars zeker nog welkom en serveren wij een late night snack kaart.’

Anderhalve meter

Normaal gesproken zou BLOOM 90 couverts tellen, met 1,5 meter gaat het om 75. ‘We hebben het al heel ruim opgezet.’ Op het terras is nog eens plaats voor 40 gasten.

Keuken Karpendonkse Hoeve

De keuken van de Karpendonkse Hoeve wordt voortaan bestierd door Jaap Krabbendam en Kévin Attal. Deze in Frankrijk geboren chef heeft onder meer ervaring opgedaan in Montreal en Seoul. Ook Jaap Krabbendam komt de gelederen in de keuken weer versterken. Hij stond er eerder al een kleine vier jaar achter de kachel in Eindhoven.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn