Publicatie: Nieuw leven voor top-brasserie op Wilhelminaplein

Bron: FRITS Magazine juni/juli 2021

Eindhoven heeft er een nieuw toprestaurant bij: Brasserie BLOOM aan het Wilhelminaplein. Frederique Hurks toverde er een voormalige Humprey’s om tot een plaatje van kleur, design en elegantie en trok Rob van der Veeken aan als chef-kok. Die geweldige combinatie gaat na de horeca-lockdown scóren.

“Ik heb mezelf een beetje weggecijferd, maar nu is het mijn beurt”, zegt Frederique Hurks (34), echtgenote van Mark Welp van het Stadsrestaurant op de Kleine Berg en moeder van twee kinderen. Daarmee bedoelt ze dat ze het restaurantwezen min of meer vaarwel zei dat het gezin alle aandacht opeiste, maar nu de energie en de tijd heeft gevonden om de horeca weer te omarmen. “De gastvrijheidsbranche trekt me enorm… ik word er blij van.”

….

Sterren
Rob van der Veeken (41) werd opgeleid in de tweesterrenkeukens van de Bokkedoorns in Overveen en Da Vinci in Maasbracht (waar hij souschef was). Hij kookte recentelijk in de Karpendonkse Hoeve en was op zoek naar een nieuwe uitdaging toen hij Frederique tegen het lijf liep. Die, geeft ze toe, min of meer op hem zat te wachten. Samen met zijn ‘sous’ Jorn Orth (24) kookt Rob nu klassiek, hoog op smaak en op sterniveau in de BLOOMkeuken. Zoals wij mochten proeven. 
De amuses waren al meteen verrassend: lolly van rabarber met rozenblaadjes, pittige crunch van boontjes met een ijsje van snijbonen, en een aspergesoepje. Bij een glaasje champagne. Wow wat een smaken!

….

Brasserie BLOOM, vernoemd naar het tot bloei en groei komen van de nieuw carrière van de gastvrouw, opende ruim anderhalf jaar geleden haar eetzaal (90 stoelen) en terras (40 zitplaatsen) voor een publiek van jong en oud, zakenmensen, families en borrelaars. Maar moest in verband met corona al na tien weken weer dicht. Niet de start die de betrokkenen zich hadden gewenst. Nu dat allemaal achter de rug is, doen ze relativerend over dat drama: “Dat was de generale repetitie, de echte voorstelling gaat nu beginnen.”


Lees het volledige artikel in FRITS Magazine of kom langs en ervaar het zelf!

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn