Publicatie: Nu overleven en straks weer ondernemen: ondernemers in Zuidoost-Brabant hopen op een beter 2021

Bron: Eindhovens Dagblad Januari 2021

Frederique Hurks, eigenaar Brasserie BLOOM, Eindhoven. Een droom was het, haar eigen brasserie. Een die afgelopen augustus werkelijkheid werd toen Frederique Hurks-Welp de deuren in Eindhoven opende. Tien weken mocht ze proeven van het ondernemen en toen kwam de lockdown.

De plannen voor BLOOM waren er al vóór de uitbraak van corona. “De eerste planning was om in mei open te gaan maar dat werd dus augustus. Dan hoop je dat het ergste geweest is. Het mocht niet zo zijn en dus moesten we weer afscheid nemen van ons personeel. Voor regelingen komen we niet in aanmerking dus je maakt je zo klein mogelijk. Alleen de chef-kok is in dienst gebleven. Met de rest houd ik contact, ik hoop dat ze straks weer terug willen komen.” Straks, wanneer dat is weet Hurks ook niet. “Mijn gevoel zegt dat het niet eerder dan maart zal zijn. Maar we zullen er staan als het weer mag. Ik heb het gevoel dat we afgelopen zomer de generale repetitie hebben gehad maar dat de voorstelling nog moet komen. De eerste reacties waren geweldig.”

Spijt dat ze juist in dit jaar geopend is heeft Hurks niet. “Dit hoort ook bij ondernemen en corona heeft me veel geleerd. Als ondernemer en persoon ga ik hier sterker uitkomen.”

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn